Trainee

KICKSTARTA DIN KARRIÄR SOM TRAINEE PÅ QAP LEGAL!

Vill du förändra en föråldrad bransch? Vill du kickstarta din karriär som jurist och bygga värdefull erfarenhet på en nutida affärsjuridisk firma i tillväxtfas som är mån om sina medarbetares välmående och samtidigt levererar värdeskapande och pragmatisk rådgivning för den digitala tidsåldern? Toppen, då kommer du passa hos oss! Vi erbjuder just nu praktikplatser till studenter på det affärsjuridiska programmet som befinner sig i slutet av sina studier och som vill ansluta sig till Team Qap som Junior Associate efter avslutad praktik.

Om oss

Qap är en affärsjuridisk firma som erbjuder pragmatisk juridisk rådgivning främst till start-ups och scale-ups. Vi fokuserar på rådgivning inom privat och publik M&A, Equity Capital Markets, kommersiella avtal och allmän affärsjuridik. Vi gör ”all things start-up” helt enkelt. Vi sitter centralt i lokaler på Norrlandsgatan i Stockholm.

Team Qap består för tillfället av sju personer men vi växer och behöver därför utöka vårt team. För oss är professionalism och passion viktiga komponenter när vi levererar våra tjänster. Som en del av Team Qap strävar vi alltid efter att ge dig kompetensutveckling och ledarskap som gör att du kan växa snabbare i din roll än någon annanstans. Som firma värdesätter vi alltid våra medarbetares välmående eftersom vi är övertygade om att den som mår bra även presterar bra!

Vem är du?

Vi söker dig som läser sista året på det affärsjuridiska programmet och tar examen 2024. Du har ett brinnande intresse för affärsjuridik och särskilt något/några av våra kärnområden (examensarbete eller tidigare erfarenhet inom relevanta områden är meriterande) samt en pragmatisk och affärsorienterad inställning till juridiska frågor. Som person är du mycket noggrann och metodisk samt har en god kommunikationsförmåga. Du behärskar att arbeta självständigt men har även en god samarbetsförmåga. Du ryggar inte för högt tempo och stundvis hög arbetsbelastning. Vi värdesätter förmågan att ta egna initiativ i kombination med att vara bra på att tolka och ta instruktioner.

Om praktikplatsen

Praktiken pågår i minst tio veckor under vårterminen 2024. Du kommer både arbeta självständigt och i nära samarbete med våra övriga mer seniora jurister i en stimulerande miljö med en mängd olika intressanta projekt och klienter. För den som är beredd att ta ansvar finns goda utvecklingsmöjligheter!

Dina arbetsuppgifter under praktiken omfattar exempelvis:

  • upprätta och förhandla kommersiella avtal;
  • upprätta och förhandla bolagsrättsliga avtal och ta fram annan bolagsrättslig dokumentation;
  • utreda juridiska frågor och ge legal rådgivning inom våra kärnområden;
  • assistera våra seniora jurister i M&A-projekt, genom att exempelvis genomföra legal due diligence, administrera datarum, m.m.;
  • övriga uppgifter som kan uppstå när du arbetar på en juristfirma som gör ”all things start-up”.

 

Om du har frågor om oss eller om praktikplatsen är du välkommen att kontakta oss på career@qaplegal.com eller Dennis Lundquist direkt på + 46 (0)70 481 52 90.

Ansökningar (med CV och personligt brev) tas emot löpande och kan redan idag skickas till career@qaplegal.com.


Apply
© Qap Legal Advisors AB 2022